אודות החברה

החברה למחקר ופיתוח קירור ואיסום פירות ק"ש בע"מ הייתה בראשיתה "המעבדה לחקר הקירור" של ארגון מגדלי הפירות שהוקמה בקרית שמונה בשנת 1959, במטרה לפתח את שיטת האחסון באוויר מבוקר בארץ עבור אגסים ותפוחים.

לתוצאות המחקר שנעשה במעבדה בשנים הראשונות היה ערך מסחרי רב עבור מגדלי האגס והתפוח, אשר משווקים מאז את תוצרתם כמעט לאורך כל השנה, באיכות גבוהה. כיום מרבית התפוחים והאגסים בארץ מאוחסנים בתנאי אוויר מבוקר.

בעקבות הצלחת מחקרים אלו התפתחו מחקרים נוספים במרבית הפירות המגודלים בארץ כגון: אבוקדו, אנונה, אפרסמון, אפרסק ונקטרינה, דובדבן, ליצ'י, משמש, פיטאיה, פסיפלורה, צבר, קיווי, רימון, שזיף, שסק. לאחרונה אף נערכים מחקרים באחסון ירקות כגון: בצל, גזר עכובית ואספרגוס.
החל משנת 1997 שונה המבנה הארגוני של המעבדה והוקמה "החברה למחקר ופיתוח קירור ואיסום פירות ק"ש בע"מ" בבעלות ארגון מגדלי הפירות, התאחדות האיכרים וענף פירות שבמועצה הצמחית. בעקבות השינוי נבנה מתקן קירור מודרני, שאפשר הרחבת תחומי המחקר הודות לגמישות בתפעול המערכות.

מטרות פעילות המעבדה מכוונות לפיתוח שיטות לשיפור ולשמירה על איכות הפרי הטובה ביותר במהלך האחסון והשיווק תוך שימוש באמצעים הבאים:

  • אימוץ ופיתוח תוצאות מחקרים ממעבדות שונות ברחבי העולם, התאמתן ויישומן בתנאי המסחר.
  • עריכת מחקר יישומי לפיתרון בעיות היומיום המתעוררות אצל המגדלים ומפעילי בתי הקירור והאריזה.
  • הכנת הנחיות לטיפול בפרי לאחר הקטיף, עבור השוק המקומי והיצוא
  • הדרכה שוטפת לבתי הקירור והאריזה.
  • העברת הידע הנצבר ועדכון בדבר טכנולוגיות חדשות לעוסקים בתחום הטיפול בפרי לאחר הקטיף.
  • הדרכת תלמידים בבתי ספר תיכוניים, סטודנטים במכללת תל-חי בעבודות גמר.

 

שינוי גודל גופנים
ניגודיות