שזיף

חיזוי מועד הקטיף וכושר השתמרות שזיף יפני מהזנים 'רויאל זי' ו'סן גולד'

כושר השתמרות השזיף לתקופה ארוכה יחסית מותנה במצב הבשלת הפרי בעת הקטיף, אך המדדים המשמשים היום להערכת המצב הפיזיולוגי של הפרי אינם טובים מספיק, לפיכך נערך מחקר תלת שנתי לבחינת קצת השתנות מדדי הבשלה לקראת הרטיף, והקשר ביניהם לכושר אחסון הפרי.

הארכת משך האיחסון של שזיף 'סן גולד' בעזרת 1-MCP למטרות ייצוא

השהיית שזיף 'סן גולד' ב7 מ"צ מאפשרת התקדמות של תהליכי הבשלה רצויים ובהם גם תהליכים הקשורים לשינוי הצבע, כשבתום השהיית הפירות, יטופלו ב1-MCP לצורך עיכוב התרככות הפרי המלווה את ההבשלה.

לימוד קינטיקת ההבשלה כמודל לקביעת מדדי קטיף חדשים בשזיפים יפנים

בחינת התקדמות ההבשלה של שזיף בלק דיאמונד לצורך קביעת מדדי הבשלה המתאימים לאיחסון ממושך, ולקביעת מצב הבשלה מינמאלי של פרי הראוי לשיווק מיידי.
למאמר המלא

שינוי גודל גופנים
ניגודיות